A Bosch kondenzációs kazán nemcsak a gáz elégetésével termel hőt, hanem a keletkező égéstermék hőjét is hasznosítja. Így ez a technológia a fűtés nagyon hatékony és környezetbarát formáját eredményezi a gyakorlatban. Az energiaköltségek növekedését napjaink egyik legfontosabb kérdéseként tartják számon. A Bosch rendkívül hatékony hőcserélőivel a gázkondenzációs fűtés hatékonysága akár a maximum 98%-ot is elérheti. Az eredmény: alacsonyabb költségek a kisebb energiafogyasztásnak köszönhetően.

A Bosch kazánokhoz saját füstgázelvezető rendszer is elérhető készletről!!
Bosch hagyományos gázkészülékek

A Bosch hagyományos gázkészülékei a füstgázban lévő hőt csak annyira hasznosítják, hogy a vízgőz ne tudjon kondenzálódni a kéményben. Így elkerülhetők a nedvesség okozta károk, és a füstgázok természetes felhajtóerejük alapján, ventilátor nélkül elvezethetők a kéményen keresztül. A hagyományos gázkészülékek kiváló megoldást nyújtanak régi készülékek cseréjénél is.

Bosch elektromos kazánok

A Bosch elektromos kazán ideális megoldás lakások, családi- vagy hétvégi házak fűtésére, ahova más hőtermelő gazdaságosan nem telepíthető, vagy műszakilag nem kivitelezhető.

Bosch napkollektoros rendszerek

A Bosch napkollektoros rendszerek használatával az energia-megtakarítás még tovább növelhető. Egy napkollektoros rendszer alkalmazható már meglévő melegvíz-készítés kiegészítésére, vagy egy új, modern fűtésrendszer energia-hasznosításának optimalizálására. Napkollektorral nemcsak melegvizet állíthat elő, de rendszerek fűtésrásegítésére is alkalmazható, a leghatékonyabb energiahasznosítás érdekében pedig a kondenzációs gázkészülékekkel kombinálható.

Bosch levegő-víz hőszivattyú rendszerek

A Bosch levegő-víz hőszivattyú beszerelésével Ön a környezetből nyer olcsó energiát. A hőszivattyúk hő formájában ingyen energiát állítanak elő a talajból, a talajvízből vagy a levegőből. Eközben ezek rendkívül hatékonyak: csupán 1 kW árammal akár 5 kW hőt termelnek – a teljesítménytényezőtől függően. Akár új épületekhez, akár korszerűsítéshez a hőszivattyúk ideális megoldást jelentenek. A padlófűtéses új épületekhez elegendő alacsony előremenő hőmérséklet. Amennyiben a hőszivattyút egy meglévő radiátoros fűtéssel kívánja felváltani, feltétlenül ügyeljen a magas előremenő hőmérsékletre. A Bosch hőszivattyúi meggyőzőek az innovatív, hatékony és megbízható technológiának köszönhetően. A kiváló minőségű anyagok, a gondos kidolgozás és a legapróbb részletekig átgondolt műszaki koncepció képezi annak alapját, hogy a Bosch hőszivattyú sok éven keresztül megbízhatóan és komfortosan ellássa Önt hővel és meleg vízzel.

Kondenzációs kazánok

Bosch Condens 2000 W

Alkalmazás
A nagy tudás kis helyen is elfér. Ez jellemzi a Condens 2000 W-t is. A régi készülék helyére biztos, hogy elfér, és mivel nem kéményfüggő, az égéstermék könnyen elvezethető a saját tartozékokkal.

Energiahatékony
88%-os éves hatásfokkal segít az energia-megtakarításban anélkül, hogy a komfortérzet csökkenne, ugyanis a kondenzációs készülék az égéstermék hőjének legnagyobb részét felhasználja a fűtés során.

Melegvízkomfort
A készülék **-os melegvíz-komfortot kínál.

Rendszerajánlat
A kazán szolárkompatibilis üzemmódja előtéttartályos szerelés esetén lehetővé teszi a napenergia hasznosítását melegvíz-készítéshez.

Maximális fűtési teljesítmény
25,6 kW (fűtés és melegvíz-készítés)

Bosch Condens 2500 W
Alkalmazás

Megfelelő helyet találni a lakásban a Condens 2500 W számára könnyebb, mint gondolná. Korszerű, kis méretű kialakításával ez a falra szerelhető kazán nemcsak jól mutat, de nagyon kis helyet is foglal. A kazán szabványos függőleges, falközeli csatlakozókkal van felszerelve.

Magas hatásfok

A kondenzációs technikának köszönhetően a Condens 2500 W kazán 93%-os szezonális hatásfokkal rendelkezik, mellyel jelentős gázmegtakarítás érhető el.

Vonzó ár-teljesítmény arány

Európa vezető hőtechnikai gyártójaként a Bosch sok évtizedes tapasztalattal büszkélkedhet a kondenzációs technika terén. Falra szerelhető kondenzációs kazánjai megfelelnek a kényelmes fűtésre vonatkozó legszigorúbb elvárásoknak, miközben garantálják a maximális hatásfokot, és teljesítik a környezetvédelmi előírásokat is.

Bosch Condens 3000 W
Alkalmazás

A Condens 3000 W kondenzációs kazán halk működésű és optimálisan elhelyezhető kis helyeken, akár beépített szekrényben is. Így kiváló megoldás lakásokba, családi házakba.

Energiahatékony

92%-os éves hatásfokkal segít az energiamegtakarításban anélkül, hogy a komfortérzet csökkenne, ugyanis a kondenzációs készülék az égéstermék hőjének legnagyobb részét felhasználja a fűtés során. Ennek következtében a készülék hatásfoka éves szinten kb. 20%-kal nagyobb egy hagyományos fűtőkészüléknél, azaz kb. ennyivel kevesebb gázt kell elégetni ugyanahhoz a teljesítményhez.

Melegvízkomfort

A készülék ***-os melegvíz komfortot kínál, a kombi készülékek „Melegvíz parancsra” funkciójának köszönhetően pedig a melegvíz mindig rendelkezésre áll.

Melegvíz parancsra (kombi készülékek esetén)

A Bosch QuickTap funkcióban Ön egy rövid csapnyitással jelzi melegvíz-igényét. Ha néhány másodperc múlva újra megnyitja a csapot, a készülék azonnal melegvizet ad, így a vízfelhasználás gazdaságosabbá válik.

Rendszerajánlat

A fűtő készülékhez használati melegvíz-tároló csatlakoztatható. A készülék szolárkompatibilis az új szabályzóprogramnak köszönhetően, így az energiamegtakarítás tovább növelhető.

A készülék előnyei

Ideális megoldás lakásokba, családi házakba.
A fűtő változathoz használati melegvíztároló is csatlakoztatható.
A kombi készülék maximális melegvíz teljesítménye 12 l/perc.
Kezelőbarát multifunkcionális kijelző.
Működés közben alig hallható.
Szolárkompatibilis az új szabályzóprogramnak köszönhetően.
Speciális billentyűkombinációval valamennyi beállítás rögzíthető.

Maximális fűtési teljesítmény

14 kW
22 kW (melegvíz-készítés, kombi készülékek esetén 28 kW)

Bosch Condens 5000 W
Alkalmazás

Ideális társasházakba, áruházakba, vagy egyéb nagy hőigényű épületekbe. Kommunális létesítmények és ipari üzemek fűtése és melegvíz-ellátása is megoldható.

Energiahatékony

Akár 92%-os éves hatásfokkal segít az energiamegtakarításban anélkül, hogy a komfortérzet csökkenne, ugyanis a kondenzációs készülék az égéstermék hőjének legnagyobb részét felhasználja a fűtés során. Ennek következtében a készülék hatásfoka éves szinten kb. 20%-kal nagyobb egy hagyományos fűtőkészüléknél, azaz kb. ennyivel kevesebb gázt kell elégetni ugyanahhoz a teljesítményhez.

Rendszerajánlat

A fűtő készülék indirekt fűtésű melegvíz-tárolóval összekapcsolható. Szolárkompatibilitás az új szabályzóprogramnak köszönhetően.

A készülék előnyei

Sorházakba, kommunális létesítményekbe, ipari üzemekbe történő beépítésre alkalmas.
Időjáráskövető szabályozó segítségével akár 16 db készülék is összeköthető.
Széles modulációs tartomány (16 db készülék esetén akár 2-100%).
Kis helyigény, halk üzemmód, egyszerű karbantartás.
Speciális billentyűkombinációval valamennyi beállítás rögzíthető.

Maximális fűtési teljesítmény

70 kW
100 kW

Bosch Condens 5000 FM

A készülék előnyei

A készülék burkolatán belül a komplett hőközpont megtalálható, így különösen letisztult megjelenésű a készülék. A 150 literes tárolóval rendelkező változat szállításának megkönnyítésére a készüléket és a tárolót külön palettán szállítjuk, ezeket egyszerűen csak össze kell szerelni.

Alkalmazás

Ideális családi házakba.

Beépített rétegtároló

Előmelegítési idő nélkül is azonnal rendelkezésre áll a melegvíz. A beépített rétegtárolónak köszönhetően helytakarékos. Nincs melegvíz-hőmérséklet ingadozás. Gyors tárolótöltési idő.

Energiahatékony

A COM/ECO gomb segítségével a melegvíz-igény egyedileg szabályozható. A kényelmi COM beállításnak köszönhetően a kazán állandóan melegvizet tárol és ezt állandó hőmérsékleten tartja, míg az ECO beállítás esetén a készülék a vizet csak igény esetén melegíti fel, és így energiát takarít meg.

Rendszerajánlat

A kazán FW100 vagy FW200 időjáráskövető szabályozóval különösen hatékonyan üzemeltethető. A szabályozók szolár-optimalizált megoldásának köszönhetően pedig energiatakarékos.

Maximális fűtési teljesítmény

14 kW
22 kW
30 kW