Comap Biofloor

Comap Biofloor padlófűtés komplett megoldást jelent garanciával. A BIOFLOORtermékek és szolgáltatások egy nagyon gondosan összeállított rendszert képviselnek felületfűtéshez és hűtéshez. A Comap partnereinek – a kivitelező cégek és tervezőirodák részére minden műszaki támogatást biztosít. A BIOFLOORenergiahatékonyságra és energiatakarékosságra irányuló megoldásokat kínál, a padlófűtés egyedi telepítésű rendszere egyszerűségének és megbízhatóságának megőrzésével. Európa számos országában ismerik és használják a kivitelező cégek a Comap termékeit, a szabályozó szerelvényeket, a SudoPress présidom családot és a SkinPress ötrétegű csőrendszert. A BIOFLOOR rendszert éppen ezen összetevők alapján állították össze és a padlófűtéshez használatos speciális elemekkel egészítették ki. Az egyedülálló előny épp a széles termékválasztékban és a biztonságban rejlik, hogy az egyes komponensek kompatibilisek egymással.

BIOFLOOR rendszerre alapvetően 10 év garanciát biztosít a gyártó (a BioSKINcsővel rendelkező rendszernél akár 25 évet) azzal a feltétellel, hogy a teljes beépítést a COMAP cégtől vásárolt alkatrészekkel végzik és betartják az összes szerelési és műszaki ajánlást. Ha a szerelés során csupán egyes összetevőket használnak fel, nem lehetséges a meghosszabbított garancia biztosítása és az alapvető, 2 éves termékgarancia érvényes.

Manapság, a tökéletes szabályozó rendszereknek, a minőségi számításoknak és a megújuló energiaforrások használatának köszönhetően a padlófűtés modern és gazdaságos fűtési móddá vált. Például a Comap cég padlófűtéshez tervezett impulzus termosztátjaival is elérhető a magasabb hőkomfort, energiatakarékos üzemeléssel.

A padlófűtési rendszerek jól szabályozható és tiszta rendszerek, melyet nagy előszeretettel alkalmaznak főleg a nagy belterületű családi házaknál hidegburkolatú helyiségekben. A padlófűtés tervezésénél figyelembe kell venni, hogy a szabványban előírt padló hőmérsékletét ne lépjük túl.

Mindegyik fűtési módnak megvannak az előnyei és hátrányai, viszont a padlófűtés kétségtelenül azokhoz a fűtési típusokhoz tartozik, amely túlnyomórészt előnyökkel rendelkezik. A fő előnyök közé tartoznak a következők:

  • a helyiség levegőhőmérsékletének egészséges és kényelmes eloszlása
  • alacsony vízhőmérséklet a rendszerben
  • stabil hőérzet – hőkomfort az egyes helyiségekben
  • költségmegtakarítás az üzemelés során
  • a porszint csökkenése – az allergia, légúti megbetegedések tüneteinek csökkentése
  • nagymértékben esztétikus
  • megőrzi a hagyományos fűtéssel való kombináció lehetőségét
  • a kivitelezés magas szintű variálhatósága a konkrét igényeknek megfelelően.
 Comap PLUS

Comap PLUS rendszer egy modern padlófűtési rendszer, amely kiváló hő- és hangszigetelésű rendszerlemezeket használ. Az egyes lemezek illeszkednek egymáshoz, illetőleg átfedéssel kapcsolódnak, ezáltal egy szilárd és vízálló alap jön létre a padlófűtéshez. A kiöntés az elhelyezést követően azonnal elvégezhető és nincs szükség semmilyen párazáró fólia lefektetésére, ezáltal munkát és időt takaríthat meg. A lemez 5 cm-enként elhelyezkedő kiemelkedései lehetővé teszik az 5, 10, 15 és 20 cm térközű csövek elhelyezését, ezáltal nagyon gyorsan és pontosan alakíthatja ki a fűtőhurkok alapját. A lemezek annyira stabilak, hogy lehetővé teszik a járást, egyidejűleg pedig védik a csövet a telepítés során. Ezenfelül a lemezek méretét és súlyát úgy tervezték, hogy a telepítést mindössze egy munkás is elvégezhesse, ami további költségmegtakarítást jelent. A PLUS rendszerlemezeket három változatban forgalmazzuk. A szigetelés nélküli változat (1 mm-es lemez) felújításhoz, falfűtéshez vagy olyan esetekben alkalmazható, amikor a szigetelést más módon kivitelezik vagy egy építőipari cég készíti el. A 30-2 mm vastagságú lemez változat így optimális hő- és hangszigetelést biztosít

Comap Tacker

Comap Tacker rendszer egy egyszerű rendszer, amely főként új projektekhez és gazdagon tagolt terekhez alkalmas. Az előnyét az ára és az a lehetőség jelenti, hogy a hurkok fektetése különböző térközökkel, formákban és irányokban történhet. Az alapvető hátrány azonban a nagyobb munkaigény a szigetelés elhelyezése és a csövek lefektetése során. Jelentős hátrány még a cső védelmének hiánya a kiöntéssel szemben. A tacker lemezek két változatban kaphatóak. Az egyik változat a csupán két részből álló lemez, amelyet kis építkezésekhez ajánlunk. Szabványosan a lemez tekercsben van, ez a megoldás pedig az általános építkezésekhez és nagyobb projektekhez megfelelő. A tacker lemezek polisztirolból készülnek, ami hő- és hangszigetelést egyaránt biztosít. A felületén a lemezt szilárd fóliával látják el, amely vízzáró és javítja a horgonyzó horgok tartását a lemezben. A horgonyzó horgoknak kellően hosszúnak kell lenniük, de nem mehetnek át a lemez teljes vastagságán, hogy ne kerüljön sor a szigetelés sérülésére a lemez alatt. Nem ajánljuk a különböző horgok és lemezek kombinálását.

Comap acélhálós rendszer

Comap acélhálós rendszer ideális ott, ahol a csövet a hordozó betonba öntik (betonmag aktiválásnál). Érthető módon azonban ezt a rendszert a hagyományos projekteknél is lehet alkalmazni. A hátránya a telepítés viszonylag magas munkaigénye. Először a hőszigetelést telepítik, és csak azután a vízálló fóliát. A fóliára hegesztett acélhálót helyeznek, és drótok segítségével kapcsolják össze. A csövet így speciális csőrögzítő konzolhoz fogatják, amelyek két funkcióval rendelkeznek – egyrészt tartják a csövet, de meg is emelik az acélhálót a szigeteléstől, így sor kerülhet annak tökéletes körbefogatására a kiöntéssel. A rendszer a fűtőhurkok nagyfokú variálhatóságát biztosítja, mivel a cső több irányban és térközzel is elhelyezhető.

Comap száraz rendszer

Comap száraz rendszer ideális megoldás a felújításhoz, több ok miatt is. A rendszernek kicsi a súlya, alacsony az építési magassága (25 mm) és nem szükséges hozzá kiöntés alkalmazása. Az egész telepítést száraz technológiával végzik. A száraz rendszer szigetelőlemezeit közvetlenül a meglévő padlóra is elhelyezhetjük. A lemezekbe ezután elosztó fémlemezeket tesznek, amelyek egyrészt biztosítják a cső jó tartását, de főként biztosítják a hő átadását a csőből a helyiségbe. Ezek a fémlemezek vagy egyenesek, vagy 180°-os ívek. A telepítése gyors, száraz és tiszta. Nincs szükség kiöntés alkalmazására. Ennek köszönhetően a rendszer felfűtése is nagyon gyors. A rendszer gyors reakciója (a rendszer alacsony termikus tehetetlenséggel rendelkezik) jó szabályozást igényel, hogy elérhető legyen a hőkomfort és az energiamegtakarítás. A száraz rendszerhez a 14 mm-es BetaSKIN csövet használjuk.

Comap falfűtés

A falfűtés használata gyors szabályozást, könnyű beszerelhetőséget jelent. A falfűtés, mint fűtési alternatíva egyre elterjedtebb hazánkban is. Fontos azonban, hogy a felületfűtések köreinek végződései hidraulikailag kiegyenlíthetőek legyenek, továbbá, hogy ezeket a köröket termosztátokról lehessen vezérelni. Ennek köszönhetően ugyanis az összes helyiség szabályozhatóvá válik.

A Comap falfűtés és hűtés alacsony hőmérsékletű rendszer lakó- és egyéb épületekhez. A rendszert könnyűszerkezetes épületek esetén a falszerkezetbe építik, míg téglafalak esetén közvetlenül a vakolatrétegbe. A berendezést bármilyen hőforrás elláthatja.

Legyen az könnyűszerkezetes szárazépítésű fal (gipszkarton rendszer) vagy nedves eljárással készült vakolat (bepattintós tartósínekkel), a falfűtés kellemes klímát biztosít otthon és az irodában. A rendszer különösen felújítási célú használat esetén nyújt előnyöket, amikor egész falakat állítanak helyre. Fürdőszobákban például, amikor a padlófelület nem lesz elegendő, hogy kifűtse a helyiséget, a falfűtés jól használható padlófűtéssel együtt.

A felületfűtés hőszivattyúkkal való alkalmazása különösen hatékony. Az Comap falfűtés és hűtés nyáron kellemesen hűt, télen kellemesen fűt. A rendszer ahhoz is elég rugalmas, hogy megfeleljen a hirtelen tavaszi és őszi hőmérséklet-változásoknak.

Mennyezetfűtéssel nagyfokú kényelemet és hatékonyságot érhetünk el. A fűtési rendszert manapság már hűtésre is lehet használni. Nagy épületek, csarnokok, nagyobb légterű családi házak esetében költséghatékony megoldás, ha a fűtő és hűtő felületeket a padló helyett a mennyezetbe szereljük. Ezek közvetlenül a mennyezet alá építhető hűtési és fűtési megoldásokat jelentenek. Különösen a főleg hűtést igénylő épületek esetében ésszerű a hűtő és fűtő felületeket a padló helyett a mennyezetbe szerelni. A Comap a projekttől és az épület hűtési és fűtési igényeitől függően különböző mennyezethűtési és mennyezetfűtési megoldásokat kínál. Ez nagyobb fokú kényelmet és hatékonyságot biztosít, mint a hagyományos légkondicionálás. A kazettás álmennyezeti rendszer könnyen beszerelhető, rendkívül hatásos és költséghatékony. A mennyezeti kazetta a meglévő fémkeretbe szerelhető, és a gyorscsatlakozó segítségével illeszthető a rendszerhez. A mennyezethűtési és mennyezetfűtési célra egyaránt szolgáló mennyezeti panelek akár új, akár felújításra váró épületbe is könnyűszerrel beszerelhetőek.
A másik alternatíva a nedves technológiájú beépítés. A csöveket közvetlenül a tartósínekre szerelik, majd bevakolják.

A korszerű fűtési rendszer kiválasztása nem könnyű feladat, hiszen fontos hogy a lehetőségeinkhez mérten a lehető legkedvezőbb fűtési eljárást vezessük be otthonukba.

Idomok

Comap SkinPress

A Comap SkinPress ötrétegű csőrendszer tökéletes választás vizes alkalmazásokhoz. Nincs szükség arra, hogy választanunk kelljen a minőség és a gazdaságosság között, mert a Multiconnect rendszerrel most mindkettőt elérhetjük. A Multiconnect rendszer kínálja a piacon a legszélesebb választékot ötrétegű, PEX, réz, rozsdamentes acél és szénacél csövek kötőelemeire. A új SKINPress PPSU idom előnyei: a PPSU anyag könnyű és rendkívül korrózió ellenálló, hosszú élettartamú, a fehér szín diszkrét és esztétikus.

SudoPress

A SudoPress réz présrendszer tökéletes megoldás felújításhoz. Biztonságos, mert nincs szükség hegesztésre, így nincs tűzveszélyességi kockázat. Kisebb az esély a hőcserélő és a radiátorszelep eltömődésére, mert nincs szennyképződés a munkavégzés során. Tökéletes megoldás felújításhoz, meglévő rendszerekhez is alkalmazható, falban és falon kívül is szerelhető. A Comap SudoPress rozsdamentes acél rendszer idomaihoz Comap rozsdamentes acél csöveket kínál. Az XPress rozsdamentes acél, szénacél idomok és csövek, a Multiconnect kiegészítők és a présgépek szintén a vízellátási rendszerek kiépítéséhez nyújtanak hasznos segítséget. Az innovatív Tectite® rendszer alkalmazza a push-fit technológiát a víz és fűtési rendszerekben használt idom választékhoz. A Tectite® alkalmazható műanyag, réz, vagy szénacél csövek csatlakoztatásánál.

Gáz idomok

A Comap SkinPress ötrétegű csőrendszer tökéletes választás vizes alkalmazásokhoz. Nincs szükség arra, hogy választanunk kelljen a minőség és a gazdaságosság között, mert a Multiconnect rendszerrel most mindkettőt elérhetjük. A Multiconnect rendszer kínálja a piacon a legszélesebb választékot ötrétegű, PEX, réz, rozsdamentes acél és szénacél csövek kötőelemeire. A új SKINPress PPSU idom előnyei: a PPSU anyag könnyű és rendkívül korrózió ellenálló, hosszú élettartamú, a fehér szín diszkrét és esztétikus.

A Comap SudoPress réz présrendszer tökéletes megoldás felújításhoz. Biztonságos, mert nincs szükség hegesztésre, így nincs tűzveszélyességi kockázat. Kisebb az esély a hőcserélő és a radiátorszelep eltömődésére, mert nincs szennyképződés a munkavégzés során. Tökéletes megoldás felújításhoz, meglévő rendszerekhez is alkalmazható, falban és falon kívül is szerelhető. A Comap SudoPress rozsdamentes acél rendszer idomaihoz Comap rozsdamentes acél csöveket kínál.

A Comap XPress rozsdamentes acél, szénacél idomok és csövek, a Multiconnect kiegészítők és a présgépek szintén a vízellátási rendszerek kiépítéséhez nyújtanak hasznos segítséget. Az innovatív Tectite® rendszer alkalmazza a push-fit technológiát a víz és fűtési rendszerekben használt idom választékhoz. A Tectite® alkalmazható műanyag, réz, vagy szénacél csövek csatlakoztatásánál.