A fűtési rendszerekhez a Flamco tágulási tartályrendszereit és annak tartozékait ajánljuk. Tágulási szelepek, nyomásmérők, hidraulikus váltók, légtelenítők, stb. széles választékban kaphatóak áruházunkban.

A Flamco Contra-Flex tágulási tartályt zárt fűtési és hűtési rendszerekhez ajánljuk. Amikor a hőmérséklet emelkedik a berendezésben, a rendszerben lévő víz tágul. A „tágulási víz” ideiglenesen a tágulási tartályban kerül tárolásra, hogy a berendezésben a megfelelő szinten tartsa a nyomást. Minden tartályt gyári tesztelésen futtatnak át.

A korszakalkotó technológiánknak köszönhetően a legkiválóbb tágulási tartály. Beszerelés előtt, alatt és után is kiválóan teljesítenek. Hasznos tartozékokat tartalmaz a Flexcon tágulási tartályok fel- illetve leszereléséhez. Membránjaik alkalmasak a fagyállóval való alkalmazásra. Nitrogén töltőgáz gondoskodik az előnyomás hosszabb ideig történő fenntartásáról. A rendszercsatlakozás menetén semmilyen bevonat nincsen, így a csatlakoztatás problémamentesen oldható meg.

A Flamco iszapleválasztó eltávolítja a szilárd részecskéket, amelyeket ki kell öblíteni, mielőtt kárt okoznának például a szivattyúban illetve a kazánban. A berendezés szigetelt fűtő- és hűtőrendszereknél használható. Az iszapleválasztók az iszaprészecskék lerakódása által okozott károsodással szemben óvják a kazánokat, szivattyúkat és szerelvényeket. Az iszapleválasztóknak továbbá megvannak a saját előnyeik régebbi rendszerek alkalmazása esetén, vagy amikor nyitott rendszert alakítanak át zárt rendszerré.
Az iszapleválasztó megakadályozza az iszaprészecskék lerakódását a kazánban. A rendszervízből az iszaprészecskék eltávolítása növeli a szivattyúk, a vezérlő-berendezések és az egyéb rendszertartozékok élettartamát.

A hűtő- és fűtőrendszerek teljesítményét a vízminőség határozza meg. A rendszer oxigénben gazdag vízzel kevésbé hatékonyan működik. Az oxigén különböző módokon szivárog be a rendszerbe, és ott korróziót, valamint iszaposodást okoz. Ráadásul a folyamat csökkenő ellenálláshoz, fokozott kopáshoz és elhasználódáshoz, szükségtelen hibákhoz, a rendszerek meghibásodásához, a szivattyú csökkent teljesítményéhez és bosszantó zajokhoz vezet. A következmény: kényelmetlen működés, szükségtelen energiaveszteségek és a rendszer rövidebb élettartama. Ezért fontos a minél gyorsabb és hatékonyabb légtelenítés. A nyomás és hőmérséklet által szabályozott légtelenítő rendkívül pontosan és hatékonyan látja el feladatát. A Flamco Vacumat Eco légtelenítő a nagyobb és tökéletesen folyamatos légtelenítési teljesítményének köszönhetően legalább hétszer gyorsabban légtelenít. A gázok gyorsabb eltávolítása a lehető legkisebbre mérsékli a rendszerben keletkező károkat, elkerülhetővé teszi a meghibásodásokat és költséges javításokat, továbbá megnöveli a rendszer élettartamát. A Vacumat Eco továbbá nyolcszor energiahatékonyabb, mint a jelenleg a piacon elérhető légtelenítő rendszerek. További előnyei közé tartozik az alacsony zajszint, az automatikus készenléti funkció, mely által optimális energia-megtakarítás érhető el. Ezen kívül a szabályozó egység egy adott tartományon belül bármilyen szintre beállítható. Tartós konstrukció.