A Wilo az egész világon egyet jelent a kitűnő német hagyományok szerinti mérnöki munkával. Fűtési-, hűtési-, klíma-, vízellátási- és szennyvíz-elvezetési szivattyúik és szivattyúrendszereik egyaránt alkalmazhatóak kereskedelmi épületekben, kommunális létesítményekben, az iparban és természetesen a privát háztartásokban is.

A Wilo szivattyúrendszerek számos felhasználási lehetőséget kínálnak: esővíz hasznosítás, vízellátás és nyomásfokozás, nyersvíz elvétel.

A Wilo esővíz-hasznosító rendszerei a vizet közvetlenül az épületekben levő elvételi helyekhez szállítják. Az esővíz célszerű hasznosítása költségtakarékos, környezetbarát és okos megoldás. A Wilo esővíz-hasznosításra kifejlesztett rendszereivel a napi vízszükséglet 50%-a esővízzel fedezhető. Ez a környezetet és a pénztárcát is kíméli.

A Wilo megbízható vízellátást tesz lehetővé magasan fekvő csapolási helyeken is. A bizonyos épületekben, például iskolákban, kórházakban vagy szállodákban erősen ingadozó vízfogyasztás rugalmas, az egyedi követelményekhez igazodó rendszermegoldásokat igényel. A Wilo nyomásfokozó telepei megbízható vízellátást szavatolnak.

A tűzoltóvíz-ellátás területén a Wilo ágazati megoldásai szavatolják a helyi előírások betartását. Az egyes épületek eltérő oltási követelményei és a különböző regionális előírások speciális megoldások kidolgozását teszik szükségessé.

Ivó- vagy technológiai víz előkészítése, hűtővíz-kondicionálás, valamint mosó- és mosogatógépek működésének optimalizálása – csupán néhány példa olyan területekre, ahol a víz előkészítése szükséges. A Wilo szivattyúi a világon mindenütt megtalálhatók ezeken az alkalmazási területeken.

A Wilo merülőmotoros szivattyúi megbízhatóan és bonyodalmak nélkül végzik munkájukat talajvíz-szivattyúzás vagy nagyobb területek öntözése esetén.

Wilo-Star-Z NOVA

Wilo-Star-Z NOVA használati melegvíz cirkulációs szivattyú (nedvestengelyű kivitelű) családi házak számára. Szivattyú csőbe történő beszereléshez, blokkolási áramtól védett, nagy indító forgatónyomatékú szinkron motor. Sárgaréz szivattyúház, nemesacél járókerék, nemesacél tengely. Alkalmazható ivóvizes alkalmazásokban max. 20 °dH keménységi fokig. Teljesítményfelvétel: 2–4,5 W. Sorozatkivitelben hőszigetelő burkolattal, Rp ½-es házmenettel.