A fűtési rendszerek alapvető tartozékai a Danfoss radiátorszelepek, melyek az egyedi helyiség-hőmérsékletszabályozás mellett energiamegtakarítást is eredményeznek.  A Danfoss a mai napig a világ elsőszámú termosztatikus szelep gyártója többek között azért, mert radiátorszelepeinek élettartama több mint 20 év. Használatával ezen idő alatt jelentős pénz és energia takarítható meg. A Danfoss radiátorszelepeinek használata minimális befektetést, maximális komfortot biztosít.

A Danfoss termékpalettáján a radiátor szelepek széles választéka szerepel. A szelephez felhasznált minőségi anyagok biztosítják a kereskedelmi és ipari szektor legszigorúbb feltételeinek való megfelelést és az RA2000-es termosztatikus érzékelők teszik teljessé a megfelelő működést minden kétcsöves fűtési rendszerhez. Az előbeállítási lehetőséggel rendelkező radiátor szelepek biztosítják a legmegfelelőbb vízelosztást a rendszerben, amely megnövekedett komfortot és csökkentett energiafelhasználást eredményez.

A Danfoss visszatérő csavarzatok lehetővé teszik a radiátorok  szerelését, karbantartását a fűtési hálózattól függetlenül, a rendszer leürítése nélkül.

A Danfoss radiátor-termosztátok mindig a beállított értéknek megfelelően tartják minden egyes helyiségben a hőmérsékletet, így segítenek a fűtési energia megtakarításban. Ezzel a megoldással akár 20%-os fűtési költségcsökkentést lehet elérni a hagyományos kézi szelepekhez képest.

A Danfoss biztonsági szelep speciálisan úgy lett tervezve, hogy megvédje a komponenseket a túl magas nyomástól és teljesíti a pontos minőségi és biztonsági követelményeket az ipari hűtési alkalmazásoknál, melyeket nemzetközi szervezetek határoztak meg.