Több mint 70 országban kínál sikeres, innovatív megoldásokat különböző problémákra, ideértve a lakó- és kereskedelmi épületeket, valamint a fenntartható energiaellátást.

A fűtési rendszerekhez a Flamco tágulási tartályrendszereit és annak tartozékait ajánljuk.

Termékkínálatunkban szerepelnek: tágulási szelepek, nyomásmérők, hidraulikus váltók, légtelenítők, tágulási tartályok, fűtéshez és hűtéshez használt tágulási és feltöltő automaták, biztonsági szelepek, nyomásmérők, csatlakozó egységek és egyéb kiegészítők, tárolótartályok, álló vízmelegítők és tágulási tartályok melegvizes rendszerekhez, légtelenítő és iszapleválasztó berendezések, T-plus szerelvények a már meglévő rendszerek gyors bővítéséhez, szelepek és szerelvények napenergiát használó rendszerekhez, sínek, csőbilincsek, konzolok és egyéb rögzítőanyagok felfüggesztett csövek szereléséhez.

Flamco iszapleválasztó

A Flamco iszapleválasztó eltávolítja a szilárd részecskéket, amelyeket ki kell öblíteni, mielőtt kárt okoznának például a szivattyúban illetve a kazánban. A berendezés szigetelt fűtő- és hűtőrendszereknél használható. Az iszapleválasztók az iszaprészecskék lerakódása által okozott károsodással szemben óvják a kazánokat, szivattyúkat és szerelvényeket. Az iszapleválasztóknak továbbá megvannak a saját előnyeik régebbi rendszerek alkalmazása esetén, vagy amikor nyitott rendszert alakítanak át zárt rendszerré.
Az iszapleválasztó megakadályozza az iszaprészecskék lerakódását a kazánban. A rendszervízből az iszaprészecskék eltávolítása növeli a szivattyúk, a vezérlő-berendezések és az egyéb rendszertartozékok élettartamát.

Flamco Vacumat Eco

A hűtő- és fűtőrendszerek teljesítményét a vízminőség határozza meg. A rendszer oxigénben gazdag vízzel kevésbé hatékonyan működik. Az oxigén különböző módokon szivárog be a rendszerbe, és ott korróziót, valamint iszaposodást okoz. Ráadásul a folyamat csökkenő ellenálláshoz, fokozott kopáshoz és elhasználódáshoz, szükségtelen hibákhoz, a rendszerek meghibásodásához, a szivattyú csökkent teljesítményéhez és bosszantó zajokhoz vezet. A következmény: kényelmetlen működés, szükségtelen energiaveszteségek és a rendszer rövidebb élettartama. Ezért fontos a minél gyorsabb és hatékonyabb légtelenítés. A nyomás és hőmérséklet által szabályozott légtelenítő rendkívül pontosan és hatékonyan látja el feladatát. A Flamco Vacumat Eco légtelenítő a nagyobb és tökéletesen folyamatos légtelenítési teljesítményének köszönhetően legalább hétszer gyorsabban légtelenít. A gázok gyorsabb eltávolítása a lehető legkisebbre mérsékli a rendszerben keletkező károkat, elkerülhetővé teszi a meghibásodásokat és költséges javításokat, továbbá megnöveli a rendszer élettartamát. A Vacumat Eco továbbá nyolcszor energiahatékonyabb, mint a jelenleg a piacon elérhető légtelenítő rendszerek. További előnyei közé tartozik az alacsony zajszint, az automatikus készenléti funkció, mely által optimális energia-megtakarítás érhető el. Ezen kívül a szabályozó egység egy adott tartományon belül bármilyen szintre beállítható. Tartós konstrukció.

Flamco Prescor biztonsági szelepek

A Prescor biztonsági szelepeket a zárt központi fűtési- és hűtőrendszerek biztonsága érdekében, a nyomás túllépése ellen használjuk. A Prescor biztonsági szelep kiválasztásánál a biztonsági szelepen megadott teljesítménynek a kazán névleges teljesítménye fölött kell lennie. Minden Flamco biztonsági szelep el van látva a CE átvételi jellel. A beállítási nyomás és a legnagyobb teljesítmény, amelyre a szelep képes, fel van tüntetve a szelepen.

Komplett program 1/2″-tól max. 20-ig, 2,5 vagy 3,0 bar standard beállítási nyomással.

A gomb ütésálló műanyagból, a rugó öregedésálló acélból készült. A szeleptest belsejében található elválasztó membrán megakadályozza nedvesség behatolását a rugótérbe. A szeleptömítés kiváló minőségű, 140 °C-ig hőálló gumiból készült.

A PRESCOR előnyei:
  • A kiváló minőségű anyagok és a legmodernebb konstrukció szavatolják a megbízható működést.
  • Az alkalmazásra vonatkozó CE-átvételi jellel ellátva a beállítási előírásoknak megfelelően.

A biztonsági szelepet könnyen hozzáférhető helyre, a hőtermelő legmagasabb pontjára vagy annak közvetlen közelébe, az előremenő vezetékbe kell szerelni.

A Prescor biztonsági szelepeken feltüntették a nekik megfelelő maximális bojler kapacitását. Ha több bojlert vagy hőfejlesztőt alkalmaztak, és ha ezek külön-külön is lekapcsolhatók, mindegyik hőfejlesztőt el kell látni Prescorral. A szelepműködés megfigyelhetőségéért minden esetben egy tölcsér használatát javasolják, és egyes esetekben ez kötelező is. A szelep pozíciójára, az elszívó üregek kivitelezésére, a tölcsérek elhelyezésére, stb. vonatkozó helyi szabályozásokat szigorúan tiszteletben kell tartani.