Grundfos épületgépészeti szivattyúk

A Grundfos épületgépészeti szivattyúk a lakóépületekben, a családi házban és a ház körül használatos szivattyúk első számú gyártója a világon. A szivattyúk jobbá és könnyebbé teszik mindennapi életünket. A modern kor embere elvárja a megbízható vízellátást, a tökéletes fűtésszabályozást és az egyszerű szennyvízkezelést. Ezeknek elsődleges fontosságúaknak kellene lenniük minden otthonban, minden új épületben és minden felújításkor. A Grundfos intelligens megoldásai és energiatakarékos technológiája már emberek millióinak biztosít komfortos és kényelmes életkörülményeket szerte a világon.
A Grundfos szivattyúk otthon vannak az egy- és kétcsaládos házakban –  szó szerint, a pincétől a padlásig. A termékválasztékban megtalálhatóak fűtési, vízellátási és szennyvízkezelési megoldások. A Grundfos családi házak alkalmazásaihoz kifejlesztett termékköre ma már minden igényt lefed. Legyen szó akár vízellátásról, víztelenítésről vagy szennyvízkezelésről, a minőségi termékek a megbízható és hosszú élettartamú zavartalan működést garantálják Önnek. Segítenek szennyvizének hatékony eltávolításában, pincéjének víztelenítésében áradáskor, a fűtés és a légkondícionálás terén. Segítenek az esővíz összegyűjtésében és a kertöntözésben. Ahol alacsony vagy ingadozó a víznyomás, nyomásfokozó berendezéseik garantálják a folyamatos vízellátást.

Grundfos melegvizes visszakeringetés

A Grundfos melegvízes visszakeringetés egy intelligens megoldást jelent. Az otthoni vízkeringető rendszerekben fix sebességű szivattyúk helyett hőmérséklet szabályozóval felszerelt szivattyúk alkalmazhatók. A térfogatáram korlátozással (FLOWLIMIT) elkerülhető a túlfolyás, és így energiamegtakarítás érhető el az elsődleges energiafogyasztás és a szivattyú energiaellátása tekintetében. Ennek előnyei: energiamegtakarítás érhető el a szivattyú energiafogyasztása és az elsődleges üzemanyag felhasználás területén, valamint a telepítés kevésbé terheli a hálózatot, mivel a térfogatáram nagysága a pontos igényekre korlátozódik.

A Hydrojet JP csatlakozásra és használatra készen szállított házi vízellátó berendezés. Könnyen és gyorsan beépíthető pincékben, növényházakban és kertekben. A Hydrojet berendezések kiválóan alkalmasak vízellátásra és állandó magas nyomású öntözésre.

A háztartási ivóvíz felhasználású alkalmazások 50 százaléka megoldható lenne esővízzel is. Például a WC-öblítés, a kert öntözése, sőt a mosógéphasználat is. Az esővíz felhasználásával drasztikusan csökkenthető a háztartás vízszámlája. Ez a kompakt, kis egység vezérli, felügyeli és szabályozza az összegyűjtött esővíz optimális felhasználását. A Grundfos RMQ folyamatosan ellenőrzi a tárolótartály vízszintjét, az esővíztartalék elfogyásakor azonnal automatikusan ivóvizes üzemmódra kapcsol át. Addig, amíg nem áll rendelkezésre kellő mennyiségű esővíz – nem kell ellenőrizni, teljesen automatikus, nincs vízhiány. Kiválóan alkalmasak vízellátásra és állandó magas nyomású öntözésre.

A Grundfos szivattyúi a szennyezett- és szennyvíz elvezetését a lehető legegyszerűbbé és leghatékonyabbá teszik. A fexibilis szivattyúprogram megfelel minden elvárásnak. Hordozható és rögzített telepítésű szivattyúkat kínál a csatornaszint alatt és felett történő széles alkalmazási területre. Természetesen ehhez az alapot a Grundfos szivattyúk problémamentes telepítése, a már ismert minőség és üzembiztonság adja.

A Grundfos nagynyomású nyomásfokozó moduljait nyomásfokozásra, folyadéktovábbításra és keringetésre használják nagy statikus nyomás alatt lévő rendszerekben. Az alkalmazások közé tartozik a fordított ozmózis a használati vízellátásban, kórházakban, laboratóriumokban, valamint a vegyiparban, az elektronikai- és a fémiparban.

Grundfos UP15-14BA cirkulációs szivattyú

A Comfort szivattyú AUTOADAPT-tal új minőségi szintet állít fel az energiahatékony kényelem érdekében a magánlakásokban. Az intelligens szivattyúnak csupán pár hétre van szüksége, hogy megtanulja a háztartás fogyasztási mintáját és alkalmazkodjon hozzá. A Comfort energiafogyasztása állandómágneses motorral mindössze 5–8,5 W. Összehasonlítva egy állandó üzemű berendezéssel, az új COMFORT AUTOADAPT szivattyú 96%-os villamosenergia megtakarítást is eredményezhet. A kompakt kialakítású COMFORT AUTOADAPT tervezésekor az energiatakarékosság mellett fontos szempont volt az egyszerű telepíthetőség. Új eleme a berendezésnek egy külső hőmérsékletérzékelő, amely a melegvíz vezetékre gyorsan és egyszerűen telepíthető. Egyebet nem is kell tennie, hogy a szivattyú üzemeljen.

A COMFORT szivattyú három üzemmóddal rendelkezik:
● Az AUTOADAPT üzemmód megtanulja és elraktározza a család fogyasztási szokásait. Napról-napra finomítja a kialakult fogyasztási mintát, ezzel további energia és víz megtakarítást eredményezve. A mindennapi üzemmód során a tárolt információk alapján csak azelőtt indítja el a Comfort szivattyút mielőtt meleg vízre van szükség. A berendezés az AUTOADAPT üzemmódban indul gyárilag.
● A hőmérséklet üzemmód: a szivattyú a visszatérő víz hőmérsékletére szabályoz. A szivattyú a külső hőmérsékletérzékelő által mért hőmérséklethez képest 5 fokkal hidegebb vizet vár a szivattyú házban lévő belső hőmérsékletérzékelőnél.
● 100%-os üzemmód folyamatos működést enged a szivattyúnak.