Magyarországon az ivóvíz minősége optimális és megfelel a legmagasabb minőségi követelményeknek. A vízművektől kikerülő csapvíz először egy komoly tisztító procedúrán esik át és egy zárt cső rendszeren keresztül jut el otthonunkba. Ezek a csővezetékek akár 30-50 évesek is lehetnek. Ezért ha egy nagyító alatt megvizsgálnánk a konyhai csapból kifolyó vizet, találhatnánk benne levált vízkődarabkákat, rozsdát, homokot és más lebegőanyag szennyeződéseket. Egy kútvíz esetében ezek az idegen anyagok sokkal nagyobb koncentrációban jelentkeznek, különösen rossz idő esetén. Ezek gyakran a vízvezeték javítása, felújítási munkálatok illetve új bekötések során jutnak be a csőhálózatba. Ezek a szennyeződések a csapok csöpögéséhez, a perlátorok eltömődéséhez illetve a háztartási gépek szelepeinek meghibásodásához vezethetnek, így csökkentve azok élettartamát és költséges javításokat vonnak maguk után. Extrém esetben pontkorróziót és végül csőrepedést is okozhatnak.

 

A vízszűrők megakadályozzák, hogy a lebegőanyagok, szennyeződések bejuthassanak a háztartási vízvezetékrendszerbe. Ezért az ide vonatkozó EU előírásoknak megfelelően javasolt a vízszűrő készülékek beszerelése.

Annak ellenére, hogy a vízszűrő védelmet nyújt a lebegőanyagokkal szemben, a beszerelése még csak fél győzelem. Ugyanis a gyakorlatban ezek a szűrők rendszeres karbantartást igényelnek, hogy ivóvize a lehető leghigiénikusabb maradjon. Éppen ezért érdemes olyan vízszűrő berendezést választani, amely könnyen és egyszerűen karbantartható, tisztítható. Az is fontos, hogy a vízszűrő olyan helyre kerüljön beépítésre, ahol ez a feladat könnyen elvégezhető. A vízszűrő berendezéssel folyamatosan biztosítani tudja a megfelelő, tiszta vízellátást. A vízszűrők felülete a megfelelő karbantartás esetén nem szennyeződik el, így garantálják, hogy a háztartás ivóvízrendszere higiénikusan működjön

 

A vízszűrők megakadályozzák továbbá a csapcsöpögést, a csaptelepek szűrőinek eltömődését, a szelepek meghibásodását. A legkülönfélébb felhasználási területekre tervezett vízszűrők széles palettáját kínáljuk. Az egyszerű, cserélhető betétes szűrőpoharas megoldástól a leöblíthető vízszűrőkön át az automatikusan visszaöblíthető vízszűrőkig minden fajta termék megtalálható kínálatunkban.

Öblíthető finomszűrő MiniPlus, FF06

Az öblíthető miniplus finomszűrő folyamatos szűrt víz ellátást biztosít. A finomszűrő felfogja a lebegő szennyeződéseket, mint például korrózió és kóc maradványokat vagy homokszemcséket. A szűrőcsésze alján összegyűlt szennyeződés egy kézmozdulattal egyszerűen eltávolítható. A kompakt méretű szűrők kifejezetten szűk helyekre történő beépítésre is alkalmasak.

FK06 Miniplus DN25 1″ vízszűrő és nyomáscsökkentő kombináció

Ivóvízrendszereinket, szerelvényeinket nyomáscsökkentővel, és vízszűrővel védjük. Védeni kell a csaptelepeket, a melegvíztermelő berendezést a kívánatos üzemi nyomást meghaladó értékektől, valamint a mechanikai szennyeződésektől. Ebből a szempontból is fontos olyan nyomáscsökkentő alkalmazása, amelynek védett oldala vízfogyasztás nélkül sem emelkedik fel lassan a primer oldali nyomásra. Ilyen a Honeywell FK 06 típusú kombinált ivóvíz szűrő és nyomáscsökkentő. A minimális többletköltség a vízdíjban is rendkívül gyorsan megtérül. Hiteles mérések igazolják, hogy a hálózati nyomás 6-ról 4 bar-ra csökkentése 19 %, 6-ról 3 bar-ra csökkentése 29 % megtakarítást jelent a teljes vízfogyasztásból nyomáscsökkentő alkalmazásával. Így egy átlagos család vízfogyasztását figyelembe véve a nyomáscsökkentő beépítésének megtérülése maximum fél év.

A vízszűrő nemesacél szűrőbetéttel rendelkezik, ami garancia a hosszú élettartamra. A vízszűrő betétje visszamosható, azaz a csésze alján lévő csapot megnyitva a hálózati víznyomás lemossa a megkötött szennyeződéseket a szűrőbetétről. A Honeywell FK 06 vízszűrő és nyomáscsökkentő szűrőbetétje 100 mikron finomságú. A vízszűrő és nyomáscsökkentő 16 bar nyomásfokozatú